Yksityiset vuokramökit 2022 - katso alta vuokramökki -listamme

Mökin vuokraus ajankohtaista? Hyvä – olet saapunut juuri oikeaan paikkaan. Sivustoltamme löydät nopeasti yksityiset vuokramökit monenlaiseen makuun ja ajankohtaan. Mökkeily on syvintä suomalaisuutta ja kenties rentouttavin tapa viettää kotimaan loma.

Yksityiset vuokramökit 2022

Kesäöiden tyynet järvirannat ja talven tunnelmalliset takkatulet voimaannuttavat kiireen keskeltä lomille lähtevän matkailijan erittäin tehokkaasti. Yksityiset vuokramökit soveltuvat hyvin sekä aktiivisempaa menoa hakevalle seurueelle, että myös esimerkiksi rauhaa rakastavalle lapsiperheelle tai pariskunnalle.

Tutustu alta kohteisiimme. 

Vuokramökit – tutustu alta kohteisiimme

Mökkivuokraus netissä on kätevää.
Villa Kannas 1 & 2 yksityiset vuokramökit Juuassa

 

Villa Kannas 1 ja Villa Kannas 2: Juuka, kaksi todella tasokasta mökkiä ulkoporeammeella, max. 8 henkeä. Alk. 250€/yö. 

 

 

porkka-olotila
Villa Porkka

Villa Porkka: Koli, Lieksa, luksusmökki poreammeella, max 6 henkeä. Alk. 200€/yö.

 

Tunnelmatupa-vuokramökki
Tunnelmatupa

Tunnelmatupa: Koli, Lieksa, valmistunut 2006, max. 9 henkeä. Alk. 110€/yö.

 

Mökki vuokralle
Pielusrinne

Pielusrinne: Koli, Lieksa, valmistunut 2006 (pintaremontti ja uusi sisustus 2019), max. 12 henkeä. Alk. 180€/yö.

 
 
Kaskilinna vuokramökki
Kaskilinna

Kaskilinna: Koli, Lieksa, hulppea vuokramökki, ulkoporeamme, tasokas saunaosasto, max. 13 henkeä. Alk. 290€/yö. 

 

Löydettyäsi oikean kohteen, mökkivuokraus onnistuu helposti suoraan netistä. Käytössämme on yleisimmät suomalaiset verkkopankkimaksut sekä VISA ja Mastercard.

Maksettuasi varauksen saat välittömästi sähköpostin, josta löydät mökin omistajan yhteystiedot, ja pääset näin yhdessä hänen kanssaan suunnittelemaan esimerkiksi tarkempaa saapumisaikaa.

Vuokramökki perheelle tai isolle ryhmälle

Mökki soveltuu erityisen hyvin suurille ryhmille. Isolle ryhmälle reilun kokoinen vuokramökki on yleisin loma-asumisen muoto, sillä saman katon alle mahtuu helposti suuri vierasmäärä nukkumaan ja vuokrakustannukset pysyvät maltillisina henkilöä kohden.

Lomamökki tarjoaa isollekin perheelle loistavat puitteet yhteiseen lomaan. Useista välityksessämme olevista mökeistä löytyy reilusti tekemistä ja monipuoliset mahdollisuudet harrastamiseen niin ulkona kuin sisälläkin.

Sivustollamme olevat yksityiset vuokramökit tarjoavat jokainen omalaatuisen kokemuksen. Suosittelemmekin ottamaan varauksen jälkeen suoraan omistajaan yhteyttä, ja kyselemään mökkien ja lähiympäristön moninaisista harrastusmahdollisuuksista.

Myös yritykset ja muut isommat seurueet varaavat usein mökin virkistyspäivien viettoon. Vuokramökki on eittämättä aivan erinomainen valinta isolle ryhmälle, sillä samassa tilassa tiiviisti vietetty aika nostattaa ryhmähenkeä ja luo hyvän fiiliksen pitkäksi aikaa.

Saunassahan ne parhaat ystävyyssuhteet ja ideat luodaan, eikös?

Kuinka lapset ja lemmikit pärjäävät mökissä?

Lapset ja lemmikit ovat tuttu näky lähes mökissä kuin mökissä. Kun lomamökille lähdetään koko perheen voimin, jokainen karvainen ja karvaton pienokainen on tervetullut.

Löydät mökkiemme lapsivarustuksen, kuten portaiden lapsiportit tai syöttytuolitilanteen, aina mökkiesittelyn varustelulistasta. Lemmikit sen sijaan saattavat olla osassa mökeistä kiellettyjä allergiasyistä. Usein lemmikin kuitenkin saa tuoda mukanaan pienehköstä lisähinnasta.

Lasten kanssa kannattaa olla tarkkana etenkin kaksikerroksisissa mökeissä, jotka sijaitsevat järven rannalla. Lapset ovat aina vuokralaisen omalla vastuulla ja sopivasti kullannuppuja silmälläpitäen välttyy ikäviltä vahingoilta.

Lemmikkien, kuten koirien, kanssa kannattaa muistaa varmistaa ettei vuokramökille tai seuraaville vieraille aiheudu eläinten vierailusta harmia. Kerää jätökset piha-alueelta ja puhdista sisälle sattuneet vahingot huolellisesti.

Pienistä vahingoista kannattaa aina olla rohkeasti yhteydessä mökin omistajaan – yleensä asiat hoituvat parhaiten rehdisti keskustelemalla.

Vuokraa mökki loma-ajoille ajoissa

Tässä yksinkertainen ja toimiva vinkki: jos mökki pitää saada vuokralle juhannuksen aikaan, varaa se hyvissä ajoin.

Yhtä suosittua mökkeilyajankohtaa ei olekaan, kuin suomalainen keskikesän juhla, ja se näkyy vapaina olevien vuokramökkien määrässä. Katso meidän valikoima ja varaa mökki juhannukseksi 2021.

Juhannus ei kuitenkaan ole ainoa ajankohta, jolloin mökin vuokraaminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Tässä niistä tärkeimmät:

  • joulu
  • uusivuosi
  • pääsiäinen
  • koululaisten loma-ajat eli syys- ja etenkin hiihtoloma
  • suositut tapahtumat erityisesti loma- ja hiihtokeskuksissa

Useilla mökeillä on monia vakioasiakkaita, jotka varaavat majoituksen suosituimpiin ajankohtiin jopa puolta vuotta aikaisemmin. Käyttämällä mökkihakumme päivämäärävalintaa, voit kuitenkin olla aina varma siitä, että hakutuloksista löytämäsi mökit ovat kyseisenä ajankohtana vapaita.

Kesä on aina liian lyhyt ja syysloma, joulu ja uusivuosi lähestyvätkin jo vinhaa vauhtia – vuokraa siis mökkisi ajoissa 😉

Halvat mökit pienemmän budjetin lomaan

Halvat mökit ovat usein pienempiä ja/tai sijaitsevat lomakeskusten ulkopuolella. Tämä on erittäin hyvä uutinen sinulle, joka et kaipaa lomakeskuksen hulinaa ympärillesi, ja matkustat yksin tai esimerkiksi vain puolisosi kanssa.

Edullinen mökki ei ole yhtä kuin huono mökki. Halvat vuokramökit voivat olla todella upeita, viihtyisiä ja hyvin varusteltuja. Hiihto- ja lomakeskusten ulkopuolelta – usein kuitenkin niiden lähistöltä – voi löytää melkoisia helmiä loman viettoon.

Pienet ja halvat mökit tarkoittavat usein yhden tai maksimissaan kolmen makuuhuoneen mökkejä. Niihin mahtuu erinomaisesti yksin, kaksin, kolmestaan tai lemmikin kanssa. Pienet lomamökit ovat erinomainen vaihtoehto myös rauhallista lomaa kohtuullisella budjetilla etsiville pienille perheille.

Huomioithan lisäksi, että vuokrausajankohdalla on suuri vaikutus mökin hintaan. Halvat mökit saattavat olla esimerkiksi uutena vuotena kalliita, ja hintavimmat mökit taas sesongin ulkopuolella halpoja.

Kotimaan loman ei tarvitse olla kallis – valikoimastamme löydät taatusti halvat Kolin mökit pienemmän budjetin lomaan.

Pitkä vuokra-aika voi laskea hintaa

Hyvä uutinen sinulle, joka haluat varata mökin pitkäksi aikaa, on se, että usein pitkäaikaisvuokrauksesta saa tuntuvan alennuksen. Jotkut mökit ovat varattavissa vain lyhytaikaisesti, esimerkiksi 1-30 päiväksi, mutta joidenkin mökkien omistajat tarjoavat lomamökkejään vuokralle jopa 12 kuukaudeksi.

Pitkissä vuokrasopimuksessa hinta laskee ja saatat päästä hienoonkin mökkiin pitkälle lomalle kohtuulliseen hintaan.

Mikäli olet kiinnostunut pitkäaikaisesta vuokrauksesta, lue miten onnistuu mökin pitkäaikainen vuokraus.

Mummonmökin vuokraaminen on uusi trendi

Mummonmökki on monelle idyllinen lomakohde. Mummonmökille ei löydy virallista määritelmää, mutta yleensä sillä tarkoitetaan kuivamaalla sijaitsevaa perinteistä punaista mökkiä, jossa luonto on vahvasti läsnä.

Mielukuva mummonmökistä pitää sisällään pienen ja suloisen pihamaan, jossa puuhastellaan ja nautitaan kesästä kaikessa rauhassa. Moni suomalainen saattaa unelmoida jopa kokonaan oman mummonmökin ostamisesta.

Miten sitten vuokrataan mummonmökki? Mummonmökin vuokraaminen toimii sivustollamme tismalleen samalla tavalla, kuin tavallisenkin lomamökin. Etsi mummonmökkiä sivustoltamme sinulle sopiville päiville, vierasmäärälle ja sopivaan budjettiin. Hakutuloksien perusteella voit päättää, mikä mökki on omaan silmääsi tarpeeksi mummon 😉

Huvilat ja luksusmökit viiden tähden reissuun

Miltä kuulostaisi iso ja upeasti varusteltu lomamökki järven rannalta, kenties paljun tai poreammeen kera? Olemme samaa mieltä, hyvältähän se kuulostaa. Huvilat ja luksusmökit ovat oikea valinta sinulle, joka etsit itsellesi tai seurueellesi viiden tähden lomaolosuhteita.

Huvilat ovat suuria lomamökkejä, jotka soveltuvat mainiosti isolle porukalle lomailuun tai virkistyspäivän viettoon. Huvilat ovat usein useamman tuttavaperheen yhteisen mökkiloman valinta. Varustelutasoltaan huvilat ovat usein huippuluokkaa ja puitteet mahdollistavat monenlaisen ajanvieton.

Sivustomme luksusmökit ovat aina suurehkoja ja tähtiluokitukseltaan poikkeuksetta viiden tähden mökkejä. Luksusmökin varustelutaso on erinomainen eikä sisustuksessa ole säästelty. Yleensä luksusmökki pitää sisällään prameat puitteet saunomiseen ja kylpemiseen.

Kokemuksemme mukaan suuremmalla porukalla lomailevat voivat valita kohteekseen joko huvilan tai luksusmökin.Yrityksille ja muille yhteisöille luksusmökit voivat olla parhain ratkaisu, mikäli matkan tarkoitus on kokous- tai virkistyspäivä. Perustamme vinkkimme puhtaasti sauna- ja kylpyosaston laatuun sekä siihen, että luksusmökit yleensä varustellaan yritysten erilaisia tarpeita vastaaviksi.

Huviloiden ja luksusmökkien tarkan varustelun ja lisäpalvelut löydät aina sivustomme yksittäisen lomamökin esittelystä.

Huvilat ja luksusmökit maksavat luonnollisesti hieman enemmän. Näiden reissujen budjetteihin ei kuitenkaan ehkä kannata tehdä liian kireitä suuntaviivoja, vaan antautua täysillä viiden tähden elämykselle, joka ei heville unohdu.

Mihin vuokramökkejä yleensä rakennetaan?

Uusia mökkejä rakennetaan eniten tietenkin sinne, missä kysyntä on korkeinta. Kuten tiedämme, hiihto- ja lomakeskukset sekä erilaisten vesistöjen rannat ovat useimpien ostajien mieleen.

Mökit järven tai meren rannalla ovat ikisuosikkeja suomalaisten keskuudessa. Myös ulkomaalaiset suomi-matkailusta kiinnostuneet ostajat saattavat kallistua mökin hankkimiseen vesistön ääreltä. Sauna, mökkilaituri, soutelu ja kalastelu ovat monelle onnistuneen mökkireissun keskeisimmät elementit.

Aktiivimatkailijat arvostavat eniten monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, kuten laskettelua tai vaellus- ja pyöräilyreittejä. Mökit hiihtokeskuksissa vastaavat tähän tarpeeseen, ja siitä syystä niitä rakennetaan paljon.


Vuokramökit lomakeskuksissa, kuten Ukko-Kolilla, ovat suosittuja etenkin laadukkaita palveluja arvostavien keskuudessa. Esimerkiksi vanhemmat ihmiset ostavat ja vuokraavat ahkerasti näitä mökkejä, sillä he haluavat olla lähellä hyviä palveluja, kuten ravintoloita.

Tutustu loma-asuntoihin

Pielusrinne
alk. 180 
Lue lisää
Tunnelmatupa
alk. 110 
Lue lisää