Koe lukuisat Kolin nähtävyydet livenä

Kolin kansallispuistossa riittää nähtävää

Kolin nähtävyydet ja säteilevän kauniit maisemat Pohjois-Karjalan korkeimmilta vaaroilta yli Pielisen järven ovat kotimaamme yksi kuvatuimmista luontokohteista.

Kolille matkustamisen parasta antia ovat ehdottomasti Kolin tarjoamat henkeäsalpaavat nähtävyydet. Kolin kansallispuisto ja sitä ympäröivä luonto tarjoavat suomalaisen kansallismaiseman tunnelmaa parhaimmillaan. Kolilla on maisemien lisäksi useita vaikuttavia geologisia muodostumia.

Nähtävyydet Kolilla ovat muodostuneet vuosituhansien kuluessa ja houkutelleet matkailijoita jo yli sadan vuoden ajan. Useat taiteilijat, kuten Jean Sibelius, ovat hakeneet Kolin luonnosta inspiraatiota työlleen.

Neljä vuodenaikaa pääsevät Kolilla oikeuksiinsa. Olitpa liikkeellä kesällä tai talvella, Kolin kansallispuiston upeat maisemat eivät jätä sinua kylmäksi.

Tältä sivulta löydät tietoa Kolin upeimmista nähtävyyksistä ja syyn siihen, miksi noin 250 000 matkailijaa löytää vuosittain tiensä Kolille.

Kolin vaarat

Suuri osa Kolin nähtävyyksistä sijoittuu Kolin kolmen korkeimman vaaran läheisyyteen: Ukko-Koli, Akka-Koli ja Paha-Koli kätkevät sisäänsä merkittäviä geologisia muodostumia, kaunista suomalaista luontoa – ja ne niin usein hehkutetut maisemat.

Ukko-Kolin huipulta otettu kuva Kolin muista vaaroista

Matkustaessasi Kolille, kannattaa jokainen kolmesta tärkeimmästä vaarasta käydä katsastamassa. Muista ottaa mukaasi hyvät jalkineet, juomapullo, sekä tietenkin kamera.

Vinkki – Koe ja näe kaikki Kolin kolme suosituinta vaaraa Kolin huippujen kierros -luontopolulla (1,6 km)

Vinkki – Ruska on myös otollinen aika mahtavien kuvien napsimiseen Kolin vaarojen päältä. 

Ukko-Koli

Ukko-Koli on Kolin vaaroista tunnetuin ja samalla korkein. Huipulla sijaitseva näköalapaikka on 347 metriä merenpintaa ylempänä.

Näköalapaikan maisemat ovat juuri ne, jotka olet todennäköisemmin nähnyt Kolia kuvaavissa postikorteissa tai mainoksissa. Avautuvaa näkymää Pielisen järven yli on vaikea pukea sanoiksi – tämä paikka pitää kokea paikan päältä.

Ukko-Kolin huipun juurella sijaitsee Kolin hotelli ja Koli Relax Spa. Samasta pihapiiristä – luontokeskus Ukon pihasta – lähtevät useat luontopolut ja vaellusreitit muun muassa Ukko-Kolille.

Ukko-Kolille nousu ei ole järin raskas, ja matkaakin kertyy vain vaivaiset 800 m.

Akka-Koli

Akka-Koli ei paljoa Ukko-Kolille maisemissa häviä. Tämä erinomainen luontokohde on oiva valinta päiväretkelle yksin tai perheen kanssa.

Akka-Kolin saavuttaa helposti luontokeskus Kolilta lähtevää pistopolkua pitkin. Tuuhean metsän läpi kulkeva reitti on alle kilometrin pituinen ja suhteellisen helppo kulkea.

Maisemapaikalta voi ihastella Kolinselän järviä ja kauempana siintävää Vesivaaraa.

Akka-Kolin näköalatasanteen lähettyvillä sijaitsee myös suosittu vihkipaikka Hiljaisuuden temppeli.

Paha-Koli

Paha-Koli on kolmas Kolin suosituimmista vaaroista. Paha-Kolin huippu ei yllä aivan Ukon ja Akan korkeuteen, mutta näköalat ovat täältäkin mahtavat.

Paha-Koli tunnetaan synkästä historiastaan. Tarujen mukaan huipulla pidettiin vanhan kansan oikeudenkäyntejä, joissa tuomion saanut syöstiin Paha-Kolin jyrkiltä kallioilta.

Nämä samaiset jyrkät ja jylhät kalliot muodostavat nykyään Paha-Kolin hienoimmat nähtävyydet. Rajut luonnonilmiöt jääkaudella ovat saaneet aikaan maaston, jossa (varovaisesti) kulkemalla pääsee todellisen seikkailun tunnelmaan.

Pirunkirkko

Pirunkirkko Kolilla on yli 30 metriä pitkä lohkareluola, johon pääsee kävellen kätevimmin Herajärven kierrokselta. Mystisistä tarinoistaan tunnettu kalliohalkeama sopii seikkailuretkikohteeksi niin yksin matkustaville kuin isommallekin perheelle.

Kolin Pirunkirkko muodostui kauan sitten jääkauden maanjäristyksissä. Pirunkirkko on Z-kirjaimen muotoinen rakoluoka. Luola on parhaimmillaan 7 metriä korkea. Erään kansantarun mukaan Pirunkirkko on entisaikojen velhojen ja noitien kirkkosalin eteinen.

Se, kuka kykenee kiipeämään luolan peräseinän syvennyksen luo, voi nähdä siellä pienen pirun ja kirkkosalin.

Kauan sitten uskottiin, että luolassa ovat majailleet useat noidat. Näistä tunnetuin on Ukko Kinolainen.

Tarkkasilmäinen matkailija voi löytää luolan seinämiltä kuuluisan taiteilijan Eero Järnfeltin runon: ”yksi salaisuus yks henki, yksi onni kumpaisenki, on kirkko tämä, sen pyhyyttä muistelemma aina”.

Pirunkirkko luolan löydät Rantatien varrelta Kolin eteläpuolelta. Autoillen saavut paikalle Break Sokos Hotel Kolilta noin 15 minuutissa. Mikäli olet varannut Kolilta mökin, ja se sijaitsee Ukko-Kolilla Pielisen rannan tuntumassa, pääset Pirukirkolle helposti kävellen.

Pirunkirkon vierailulla pääsee kenties parhaaseen tunnelmaan osallistumalla ohjatulla retkelle. Lisätiedot retkenjärjestäjän nettisivuilta.

Paateri

Paateri ei ole ainoastaan Kolin ympäristön, vaan yksi koko Itä-Suomen suosituimmista nähtävyyksistä. Kuuluisa kirkko ja Ryynäsen Eevan taiteilija-ateljee pitää ehdottomasti kokea.

Kolita on lyhyt matka Paateriin, joka sijaitsee Vuonisjärven rannalla noin tunnin ajomatkan päässä Loma-Kolilta. Talvisin matkaa voi lyhentää kulkemalla jäätien kautta, ja kesäisin käymällä Koli-Vuonislahti -risteilyllä. Kannattaa vilkaista myös Kolin aktiviteetit -sivumme – muutamilta vaellus- ja hiihtoreiteiltä voi poiketa kirkolla.

Käy katsomassa Paaterin Kirkko -sivumme, niin saat kaikki tärkeimmät tiedot liittyen Paaterin vierailuun ja ohjeet perille pääsyyn.

Kolin luontokeskus Ukko

Kolin luontokeskus Ukko on oppaasi Suomen tunnetuimpaan kansallismaisemaan.

Kolin vaarojen tuntumassa – lähellä lukuisia nähtävyyksiä – Luontokeskus Ukko antaa ilmaisia vinkkejä ja neuvontaa Kolin matkailuun. Luontokeskuksessa on esityksiä kansallismaiseman parhaista paloista ja Kolin monimuotoisesta geologiasta.

Luontokeskus Ukosta löydät myös Kahvila Vakan luomukahvit ja perinneherkut!

Alle kilometrin päässä Ukko-Kolin näköalatasanteesta sijaitseva Luontokeskus Ukko on erinomainen paikka aloittaa loma Kolilla. Käy vierailulla, ota parhaat vinkit, ja suuntaa Kolin nähtävyyksien äärelle. Luontokeskus sijaitsee Sokos Hotellin pihalla, mutta vierailu onnistuu myös, jos olet esimerkiksi varannut Loma-Kolin mökin, ja käyt piipahtamassa hotellilla vaikka syömässä.

Näyttelyt ja palvelut

Vierailulla Luontokeskus Ukkoon, kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Katse kansallismaisemaan -näyttely. Näyttely kertoo Kolin geologiasta, luonnosta ja kulttuurihistoriasta. Näyttelyssä saa maistiaisen kaskikulttuurin perinteisiin, alueen matkailun historiaan ja Kolin geologisiin vaiheisiin.

Näyttely valottaa vierailijalleen, miten Koli syntyi, ja millainen se tänään on. Ryhmäopastukset voit tilata etukäteen. Opastuksia on tarjolla pysyviin näyttelyihin ja luontopoluille. Opastuksen hinnat ovat nähtävillä alempana.

Isommat ryhmät voivat varata Luontokeskus Ukon auditorion. Hyvin varusteltu 200 hengen auditorio on erinomainen paikka pitää seminaareja tai kokouksia.

Luontokeskus Ukko tarjoaa vierailleen ilmaisen ajanviettomahdollisuuden lukunurkassa. Lukunurkkaan on koottu Kolin luontoa ja kulttuurihistoriaa käsittelevää kirjallisuutta.

Luontokeskus Ukon infosta löydät myytäviä retkeilykarttoja Kolin alueelle, sekä muun muassa postikortteja ja julisteita. Myynnissä on lisäksi paikallisten käsityöläisten kauniita tuotoksia. Luontokeskus Ukossa hoituu myös kalastusluvat alueen vesille!

Sijainti

Luontokeskus Ukko sijaitsee Kolin Sokos Hotellin vierellä lähellä Kolin laskettelukeskusta ja luontopolkujen lähtöpisteitä. Pihapiiristä voi hypätä myös maisemahissin kyytiin.

Paikalle löydät klikkaamalla tätä karttalinkkiä.

Aukioloajat 2021

1.1.–17.6.2021
Ma–la klo: 10.00–17.00
Su klo 10.00–15.00

18.6.–15.8.2021
Ma–la klo 10.00–19.00
Su klo 10.00–17.00

16.8.–31.12.2021
Ma–la klo 10.00–17.00
Su klo 10.00–15.00

Poikkeukset:
Jouluaattona 10-14
Joulupäivä 10-15
Tapaninpäivä 10-15

HUOM! Koronatilanne voi vaikuttaa aukioloaikoihin. Kannattaa seurata tilannetta lountokeskus Ukon verkkosivuilta.

Pääsymaksut:

 • Maksuttomat palvelut: Matkailuneuvonta, lukunurkka, lasten leikkipaikka ja yläkerran vaihtuvat taidenäyttelyt
 • Pääsylippu pysyvään näyttelyyn, alakerra vaihtuvaan taidenäyttelyyn ja Mustarinta-lyhytelokuvaan:
  – Aikuiset 6 €
  – Lapset (6-16 -v.): 3 €
  – Perhelippu: 15 €
  – Ryhmälippu: (min. 10 henkilöä): 5 € / hlö
  – Ryhmille tilattu näyttelyopastus 50 € / ryhmä (enintään 25   hlöä/ryhmä). Opastukset varattava etukäteen.
  – Alle 6 -vuotiaat ilmaiseksi
  – Museokortilla vapaa pääsy kaikkiin näyttelyihin ja lyhytelokuviin

Yhteystiedot:

Osoite: Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli
Puhelin: 0206 39 5654
Sähköposti: ukko(at)metsa.fi

Kolin jäätie

Koli-Vuonislahti-jäätie tarjoaa mahdollisuuden tehdä jotain sellaista, mitä ei ihan joka päivä pääse kokemaan Tällä tiellä kannattaa pitää ratista molemmilla käsillä kiinni.

Euroopan pisimmäksi sisävesien jäätieksi tituleerattu reitti kulkee Kolin ja Vuonislahden välissä. Jäätie on noin 7 kilometrin pituinen. Reitti lyhentää merkittävästi Kolin kylän ja Lieksan välistä matkaa.

Kolin jäätie on ollut toiminnassa jo vuodesta 1980. Tie avataan aina, kun jään paksuus on riittävällä tasolla. Yleensä reittiä pääsee käyttämään tammikuun puolen välin tienoilla.

Ajoneuvoilla on jäätielle 3000kg painorajoitus. Nopeus ei saa ylittää 50 km/h, eikä ohittamisia tai pysähtymistä sallita.

Kolille suunnitellaan autolauttaa, joka korvaisi jäätien silloin, kun se ei ole toiminnassa. Tämä helpottaisi merkittävästi matkaamista Loma-Kolilta Vuonislahteen.

Räsävaaran näköalatorni

Räsävaaran näköalatorni on ehdoton valinta sinulle, joka haluat ikuistaa mieleesi Kolin maisemat mahdollisimman nopeasti ja pienellä vaivalla.

Hieno puinen Räsävaaran torni on 18 metrin korkuinen, mutta sijaintinsa ansioista maisemat avautuvat kuitenkin 300 metriä meren pinnan yläpuolelta. Etelässä katseesi kiinnittyy Herajärveen ja Kolin kansallispuiston korkeimpiin vaaroihin. Idässä siintävät Pielisen järven vastaranta sekä Kelvänsaari ja Hattusaari.

Räsävaaran näköalatornille löytää helposti Kolintieltä seuraamalla tienvarsiopasteita. Räsävaaran pysäköintialueelta on vain muutaman sadan metrin kävelymatka tornille.

Pielinen

Pielisen järvi on Suomen neljänneksi suurin. Sata kilometriä pitkä, ja kymmenen kilometriä leveä Pielinen on usein kuvattuna Kolin korkeille vaaroille matkustavien retkeilijöiden kuva-albumeissa.

Suuret järvenselät, vedenpintaa halkovat hiekkarantaiset harjusaaret ja lounaisrantaviivaa maalaavat Kolin korkeat vaarat tekevät Pielisestä järven, joka erottuu joukosta.

Pielinen on Kolin paras kalapaikka ja siksi kalastajien vahvassa suosiossa. Kalamiesten tarinoiden mukaan vesistössä majailevat erityisesti isot hauet ja hyvin syövät kuhat.

Kalliot ja luolat

Kolin kalliot ja luolat ovat muodostelmina geologisesti harvinaisia ja vaikuttavia. Upeissa rotkoissa ja harjuissa riittää näkemistä koko päiväksi. Pirunkirkko on kallioista ja luolista tunnetuin. Suosittelemme sen lisäksi vierailemaan ainakin Uhrihalkeamassa, Tarhapuron putouksella ja Mäkrävaarassa.

Uhrihalkeama

Uhrihalkeama on yksi Kolin suosituimmista nähtävyyksistä ja itse asiassa koko Suomen mittakaavassa erittäin tunnettu luonnonnähtävyys.

Kallion keskellä oleva halkeama on helposti löydettävissä Sokos Hotel Kolin välittömästä lähteisyydestä.

Uhrihalkeama on muinaismuistolain suojaama kohde, jonka luota voit löytää yli satavuotta vanhoja, kiviin kaiverrettuja nimikirjoituksia.

Tarhapuron putous

Tarhapuron putous on pienestä koostaan huolimatta hieno nähtävyys Kolilla. Suomessa vesiputoukset ovat harvinaisempia, ja jos jonkun haluaa nähdä, suosittelemme lämpimästi vierailemaan Tarhapurolla.

Tarhapuron putous on parhaimmillaan keväisin lumien sulamisen aikaan.

Putous löytyy suojaisan lehtometsän siimeksestä ja perille löytää helposti opasteita seuraamalla. Patikointia tulee noin kilometri Rantatien varrelta, Likolahden parkkipaikan kohdalta.

Mäkrävaara

Mäkrävaaran huiput ovat omaa rauhaa rakastavan Koli -matkailijan vaelluksen määränpää.

Hieman Ukko-Kolia, Akka-Kolia, ja Paha-Kolia tuntemattomampi huippu ei häviä maisemissa perinteisten vaarojen kierrokselle.

Täällä saat taatusti kaikessa rauhassa ihastella näkemääsi ja sytyttää nuotion laelta löytyvällä taukopaikalla.

Noin 300 metrin korkeuteen jyrkästi nousevalta Mäkrävaaralta avautuu mahtavat maisemat jokaiseen ilmansuuntaan. Kaunis Pielisen järvi ja Herajärven saaristo eivät ainakaan jää huomaamatta.

Mäkrävaaran tunturin vaellukselle kannattaa varata juomapullo mukaan, sillä reitti ylös on muita huippuja hieman vaativampi. Huipulle nouseminen on kuitenkin ponnistelun arvoista.

Määränpään hienoin geologinen nähtävyys on laelta löytyvä jääkauden jättämä Mäkrän kivi. Tätä valtavaa siirtolohkaretta on kummasteltu matkailijoiden keskuudessa vuosikymmeniä.

Peiponpellon parkkipaikalta Märkävaaraan lähtevän luontopolun varrelta löytyy myös useita kauniita ahoja, kuten Purolanaho, Ikolanaho, ja Märkänaho. Reitti sykähdyttää vehreydellään erityisesti keskikesällä.

Mäkrävaaran lisäksi muita vierilemisen arvoisia vaaroja ovat Paimenvaara, Pieni-Koli, Jauholanvaara ja Hirvivaara.

Ryläyksen näköalapaikka

Näköalapaikkana Ryläys on vertaansa vailla, mikäli Kolin maisemia haluaa ihastella kansallispuiston rajojen ulkopuolelta. Täältä näet Kolin lumoavat maisemat kokonaisuudessaan ulkoapäin.

Ryläykselle on miellyttävän helppo, noin 2,4 kilometrin patikointimatka Jeron parkkialueelta. Näköalapaikalta löydät tulentekopaikan sekä Ryläys -näköalatornin.

Tornista voit ihailla Kolin suosituimpia vaaroja ja kauempana siintävää Pielisen järveä. Läheltä tornia löydät vaikuttavan kiviputousta muistuttavan kivirakan.

Ryläyksen näköalapaikka on muita vastaavia hieman tuntemattomampi. Täällä kannattaa vierailla erityisesti etelästä Joensuun suunnalta Kolille matkatessa. Näin saat yhdellä vilkaisulla koko alueesta kattavan kuvan ja hyvän tunnelman Kolin matkallesi.

Kokeneempi retkeilijä voi tehdä Ryläys -visiitin myös pitkällä Herajärven vaelluskierroksella.

Ryynäsen maatila

Ryynänen on vanhaa maalaishenkeä hehkuva hirsirakennusten pihapiiri Kolin kansallispuiston pohjoisosassa. Retkeilijälle Ryynänen sopii erinomaisesti taukopaikaksi, sillä pihapiiristä löytyy ravintola ja kahvila herkullisine eväineen sekä lämpimine juomineen. Omat eväät voit nauttia pihan nuotiopaikalla.

Lisätiedot ravintolasta saat Kolin ravintolat sivun Pub Ryynänen -osiosta.

Ryynäsen ympäristössä on panostettu pohjoiskarjalalaiseen tunnelmaan. Punamullalla maalatut rakennukset muodostavat intiimin kokonaisuuden, jossa erityisesti taitelijasielut viihtyvät.

Ryynäseltä löydät Kolin kotiseutumuseon, jonka vaihtuvissa ja monipuolisissa esityksissä pääset tutustumaan Kolin alueen historiaan esineiden ja valokuvien kautta. Päärakennuksen yläkerrasta löydät Ryynäsen taiteilijaresidenssin.

Ryynäsen palvelut vastaavat myös isomman seurueen tarpeisiin. Tarjolla on ravintolan lisäksi vuokrattavia tiloja sekä puulämmitteinen tilaussauna.

Kolin satama ja Alamaja

Kolin uudistettu satama tarjoaa Pielisen järven käyttäjäkunnalle kaikki tarvittavat palvelut. Satamasta pääset helposti vesille veneilemään, SUP -lautailemaan ja kalastamaan. Mikäli mielesi tekee pulahtaa Pielisen järveen uimaan, löydät satamasta myös yleisen uimarannan.

Kolin sataman historia ulottuu useiden vuosisatojen päähän. Ensimmäiset matkailijat saapuivat satamaan Vuonislahdelta vuonna 1908. Satamaa on kehitetty vuosien saatossa paljon, ja tänä päivänä se tarjoaakin loistavat puitteet monenlaiseen ajanviettoon ja vesillä liikkumiseen.

Maihin saapuvat retkeilijät pääsevät Kolin satamasta heti tositoimiin, sillä tiettävästi Suomen vanhin opastettu luontopolku kohti Ukko-Kolia lähtee lähes suoraan laiturilta. Sataman polun siirtolohkareeseen on raapustettu teksti, jota pidetään edelleen Ukko-Kolin vanhimpana matkaopasteena.

Sataman tuntumassa sijaitsevalla Kolin Alamajalla on mielenkiintoinen historia. Opettaja Antti Ryynänen rakennutti Alamajan Pielisen rantaan alun perin oman perheensä kesähuvilaksi.

Ajan kuluessa rakennus rapistui ja lopulta se purettiin kokonaan pois. Alamajan historiaa kunnioittamaan jätettiin kuitenkin rakennuksen vanha kivijalka. Kivijalan huomaa taatusti kulkemalla sataman polkua pitkin kohti Ukko-Kolia.

Uudistettu Alamaja avattiin Kolin matkaajien käyttöön vuonna 2004. Rakennus pystytettiin aivan Pielisen rantaviivan tuntumaan. Kolmikerroksisesta Alamajasta löydät tänä päivänä monipuoliset palvelut, kuten ravintolan, kahvilan, kokoustilat ja saunan.

Alakerrassa voit paistatella päivää suurella aurinkoterassilla ja pihalta pääset nopeasti vaikkapa melomaan.

Kolin vanhat metsät ja lehdot

Kaskenkierros -reitti johdattaa sinut Kolin vanhaan metsään, jota ei ole hakattu vuosisatoihin. Vanhassa metsässä pääset näkemään luonnon sellaisena kuin se on.

Suuret kuuset ja haavat ovat kasvaneet luontoäidin mielen mukaan upeiksi ja reheviksi. Vanhan metsän luonto poikkeaa muusta Kolin alueesta kasvustoltaan ja eliöiltään. Täällä voit nähdä esimerkiksi harvinaisia sammalia ja kääpiä. Vanhan metsän kirjava luonto on saanut voimat synnylleen alueen lahonneista puista.

Paimenen polun reitti johdattaa sinut Kolin lehtometsien ääreen. Lehtojen monipuolisessa kasvilajistossa riittää ihmeteltävää. Niissä kasvavat saniaiset, sammalet ja suuret heinävartiset kasvit. Kirkkaalla kesäsäällä voit löytää lehtometsistä myös ikikaunista orkideaa.

Kolin Puutarha ja Veistospuisto

Kolin Puutarha on Kolilla sijaitseva pienyritys, joka on aluperin perustettu vuonna 1971. Nykyisellä nimellä toiminta alkoi vuonna 2012. Puutarhan verkkosivut löydät tästä.

Suuresta Puutarhasta löytyy 2000 m2 pinta-alaa. Valikoimasta löydät ihanat äitienpäiväruusut sekä kesäkukat.

Veistospuisto on Kolin uusin nähtävyys. Se on noin hehtaarin alalle levittyvä alue puutarhan vieressä. Alue on jaettu osioihin kasvien värien mukaan. Jatkuvasti uudistuvan alueen kruunaavat näyttävät veistokset, jotka on valmistanut hortonomi ja itseoppinut taiteilija Lasse Martikainen.

Lasse on koko ikänsä harrastanut fantasiakulttuuria ja se näkyy vahvasti myös hänen veistoksissaan. Aiheina ovat mm. mytologinen Minotauros ja yksisarvinen. Myös luonnonläheisyys on suodattunut taiteeseen.

Koli ja luontoretket Lassen isän kanssa toivat aiheeksi luonnollisen kokoisen rautapuun. Joskus aiheet voivat yhdistyä, kuten hirviön kokoon tehdyssä kolmemetrisessä toukassa.

Useiden teoksien materiaalieina on käytetty kierrätysmateriaaleja. Vanhat kasvihuoneen lämmitysputket ja viljelykourut ovat saaneet niissä uuden elämän. Tämä tuo taiteen nykypäivään ja tekee siitä ilmastoystävällisemmän.

Teoksia ja kasveja tulee puistoon lisää joka vuosi, joten puistossa kannattaa vierailla useamminkin.

Aukioloajat 2021 (Puutarha):

1.4.-30.4:
– ma-pe: 9.00-17.00

1.5.-30.9.
– ma-la: 9.00-17.00
– su klo: 10.00-15.00

Aukioloajat 2021 (Veistospuisto):

1.5.-30.9.
– ma-la: 9.00-17.00
– su klo: 10.00-15.00

Liput:

-Aikuiset 8 €
-Lapset 3-17v. 3 €

– Ryhmät yli 10 henkilöä 5€/hlö
– Opastukset 1-10 henkilöä 30€
– Opastukset 11+ henkilöä 50€

Sijainti kartalla

Kolin maisemahissi

Kolin maisemahissin kyydistä on mahtavat maisemat Kolin vaaroille ja Pielisen järvelle.

UKK

Kuinka paljon aikaa minun tulee varata Kolin nähtävyyksiin?

Jos sinulla on oikein kiireinen aikataulu, Kolilla voi pyörähtää päiväreissun Ukko-Kolin huipulla ja syömässä esimerkiksi Kolin hotellin GrillItissä tai ravintola Ryynäsessä.

Mikäli haluat nähdä Kolia enemmän pitkä viikonloppu riittää hyvin lähes kaikkien tärkeimpien nähtävyyksien kiertämiseen. Tässä ajassa ehtii myös tutustumaan Kolin aktiviteetteihinkin.

Jos taas suunnittelet nähtävyyksien lisäksi osallistuvasi Kolin tapahtumiin tai tekeväsi pitkiä vaellus- tai hiihtoretkiä Kolin kansallispuistoon tai haluat kokea useamman Kolin aktiviteetin, on sinun syytä varata noin viikko aikaa että kerkeät varmasti kokemaan kaiken haluamasi.