Koli Laskettelu ja rinteet

Kolilla laskettelu alkoi jo vuonna 1938. Kolin hiihtokeskus ja rinteet sijaitsevat korkeiden vaarojen kupeessa, aivan Kolin hotellin vieressä.

Ukko-Kolilla laskettelu on vahvassa suosiossa. Kolin laskettelukeskus on eittämättä yksi Etelä-Suomen parhaista. Erinomaisten rinteiden lisäksi laskijoita vetää Kolille säihkyvät kansallismaisemat ja erinomaiset palvelut.

Täältä löydät kaikki tarvittavat tiedot rennon lasketteluloman viettoon!

Kolin rinteet

Kolin rinteet ovat Etelä-Suomen korkeimmat. Seitsemästä rinteestä löydät sopivaa haastetta seurueesi jokaiselle laskijalle. Pisin Kolin rinne on 1500 metriä pitkä.

Valaistuja rinteitä ja hissejä löytyy kumpaakin neljä. Hisseista kaksi on ankkurihissejä ja yksi tuolihissi. Mattohissin kyytiin pääsee helposti myös aloittelijat.

Loivemmat rinteet sopivat hyvin perheille. Kehuttu Ukko-Kolin hiihtokoulun opeilla myös perheen pienimmät kykenevät valloittamaan Kolin rinteet.

Hurjapäiden osoite on selvä: Kolin musta rinne. Tämä yhdeksi Suomen haastavimmaksi rinteeksi tituleerattu mäki pitää huolen siitä, ettei Pro-tason laskijoillakaan tule Kolilla tylsää.

Koli laskettelukeskuksen rinnekartan löydät tästä linkistä.

Jos joku seurueestasi ei innostu rinteistä, niin Kolin aktiviteetit tarjoavat kyllä muutakin puuhaa. Ympäripuhuminen kannattaa aloittaa esimerkiksi kylpylähemmottelusta Ukko-Kolin huipulla.

Aukioloajat ja yhteystiedot

Kolin laskettelukeskus on kaudella 2022-2023 auki joulukuusta alkaen. Kausi päättyy 1.5.2023 (säävarauksella).

Hiihtokeskus on avoinna

11.1. - 12.2.2023
MA-PE 10-17, LA-SU 10-18

13.2. - 16.4.2023
Joka päivä 10-18

17.4. - 1.5.2023
Säävarauksella

Hinnasto

Katso hinnasto ja osta rinnelippuja Kolille Koliskin verkkokaupasta

Ski & Spa bussi

Kolille laskettelemaan pääsee Ski & Spa bussilla. Koli Ski -bussi kuljettaa laskijat rinteille Joensuusta ja Nurmeksen Bombalta.

Ski & Spa bussi kulkee Joensuusta lauantaisin ja sunnuntaisin hiihtokauden loppuun saakka. Tilaa matka ennakkoon viimeistään edellisenä päivänä.

Koli Ski & Spa bussin hinnasto (meno-paluu):

10€ yhteen suuntaan, 20€ meno-paluu.

Päivän laskettelun jälkeen on kiva pulahtaa altaisiin ja saunomaan Koli Spa -kylpylään.

Aikataulut

After Ski & Ravintolat

Rinnetuvan terassilla voit nauttia myös kylmän juoman (A-oikeudet). Ruoka- ja juomatarjonnan lisäksi Rinnetuvalla on nuotiopaikka ja taukotila omien eväiden syöntiin. Ravintolan alueella on langaton nettiyhteys.

Rinteiden yläpäästä löydät Break Sokos Hotel Kolin ravintolat. Tarjolla on muun muassa on Grill It! -ravintolan lounas ja Kahpitsan pizzat.

Välinevuokraamo

Hiihtokoulu

Opetusta tarjotaan aloittelijoille sekä kokeneemmille laskijoille. Opetusta saa alppihiihdossa, lumilautailussa, sekä telemark- ja murtomaahiihdossa. Ilmoittaudu rohkeasti hiihtokouluun – mitä paremmin taidat laskemisen salat – sitä hauskempaa rinteissä on!

Pakkasraja opetukselle on -20 astetta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen etukäteen numerosta: 010 762 3630 tai sähköpostilla: sales.karelia@sokoshotels.fi

Loma-Kolin rinteet

Loma-Kolilla sijainnut laskettelukeskus on ollut suljettuna vuodesta 2017 saakka.

Loma-Kolilta löydät myös useimmat vuokrattavat loma-asunnot. Lue lisää -> ja vuokraa mökki Kolilta.

Pysäköinti

Saapuessasi autolla Kolin rinteille, suosittelemme pysäköimään auton Ukko-Kolin ala-aseman tilavalle parkkipaikalle. Ala-asemalta löydät myös välinevuokraamon. Rinteiden yläpäässä sijaitsevan Sokos Hotel Kolin viereiselle parkkialueelle ei saa pysäköidä pitkäksi aikaa. Kannattaa kuitenkin joskus käydä kokeilemassa hotellilta ala-asemalle kuljettava maisemahissi, jonka kyydistä näet rinteet ja upeat maisemat Pieliselle.