Hyvä Kolin ravintola hakusessa?

Kolin ravintolat Kolinportti, Pub Ryynänen, Grill it! ja muut tarjoavat herkulliset menut

Pitkän vaellus- tai laskettelupäivän päätteeksi on syytä saada maha täyteen ennen takkatulen ääreen vetäytymistä. Tältä sivulta löydät kaikki Kolin parhaat ravintolat.

Paras Koli ravintola on lopulta makuasia, mutta teemme kaikkemme, jotta löytäisit oman suosikkisi.

Ulkoilupäivä Kolin upeissa maisemissa kruunataan maittavan lounaan tai illallisen äärellä. Useimmat Kolin ravintolat tarjoavat eväät jokaiseen hetkeen: aamiaiselle, lounaalle ja illalliselle. Isommat ryhmät löytävät vaivattomasti kabinetit juhlavampiinkin tilaisuuksiin.

Ravintola Kolinportti

Ravintola Kolinportti on todennäköisesti Kolin yksi tunnetuimmista ja suosituimmista ravintoloista.

Neste liikenneasema Kolinportti löytyy Valtatie 6:n varrelta, noin 20 km päässä Kolin kylästä. Kolinportista löydät 250 paikkaisen ravintolan, joka tarjoaa monipuoliset herkut jokaiseen hetkeen.

Ravintola Kolinportissa tarjoillaan maanantaista sunnuntaihin päivittäin vaihtuva noutopöytä. Noutopöydästä löydät aina vähintään kaksi pääruokalajia ja monipuolisen salaattipöydän sekä leivät ja juomat. Kolinportin lounaslistalta löydät noutopöydän lisäksi pihvivaihtoehdon. Pienemmän nälän sammuttaa keittolounas.

Mikäli yksikään näistä ei sytytä, voit aina tehdä tilauksen kattavalta a`la carte -ruokalistalta. Kyseisestä Menusta voi valita parhaat palat myös noutopöydän aukioloaikojen jälkeen.

Ravintola Kolinportin valikoiman lisäksi liikenneaseman ruokatarjonnasta löytyy Kotipizzan maukkaat pizzat ja Scanburgerin täyttävät hampurilaisateriat. Isommat seurueet voivat halutessaan ennakkovarata 50 -paikkaisen Juuka-kabinetin. Kabinetin ateriat valmistaa ravintola Kolinportin keittiö.

Ravintolassa on A-oikeudet.

Kolinportti -lounas

Perinteisen tiukkaa lounasaikaa ei Kolinportin ravintolassa tunneta. Monipuolinen noutopöytä tarjoaa eväät joka päivä klo 11.00-16.00. Tarjolla on aina useita vaihtoehtoja sydämellä tehtyä kotiruokaa, sekä tietenkin runsas salaattibuffet ja tuoreet leivät juomineen.

Noutopöydän lisäksi lounaslistalta voi tilata pihviannoksen.

Kannattaa myös tarkistaa, minkälaisia lounastarjouksia Kolinportin Kotipizzalla ja Scanburgerilla on tarjolla.

Aamiainen

Ravintola Kolinportti ei tarjoile erikseen aamupalaa, mutta lämpökaapista löydät kuitenkin täytettyjä ja tuoreita voileipiä, sekä croisantteja ja muita leivonnaisia.

Nälkäisenä ei siis tästä ravintolasta tarvitse poistua aamullakaan.

Kahvipannu on Kolinportilla aina lämmin!

Aukioloajat:

  • Ma-Pe klo 07.00 – 20.00
  • La-Su klo 08.00 – 20.00
  • Keittiö palvelee Ma-Su klo 11.00-18.30
  • Noutopöytä joka päivä klo 11.00 – 16.00

Yhteystiedot

Neste Kolinportti, Kolintie 10, 83950 Ahmovaara. Sijainti kartalla tässä.
P. 010 322 4720 / kolinportti@kolinportti.com

Kolin Pub Ryynänen

Kolin Ryynänen hurmaa sinut Pohjois-Karjalan tunnelmaa sykkivällä miljööllään, sekä vertaansa vailla olevalla olutvalikoimalla. Ravintola Ryynäsen omistajat pyörittävät myös Kolin Panimoa, joka valmistaa Ryynäsessäkin myynnissä olevia oluita ja siidereitä.

Kolin keskustassa sijaitseva ravintola Kolin Ryynänen tarjoaa maistuvia lähiruokia ja pienpanimoiden harvinaisia oluita. Aitoon Koli -tunnelmaan pääsee tilaamalla epävirallisesti tituleeratun Ryynänen Koli -spesiaalin, eli Pielisen järven kuhaa tuorepastalla.

Ryynäsen henkilökunta on tunnettu loistavasta asiakaspalvelustaan. Herkullisten aterioiden lisäksi ystävälliset tarjoilivat jakavat mielellään myös Kolin matkailuun liittyviä vinkkejä.

Tämä vanhassa ja kauniissa hirsirakennuksessa sijaitseva ravintola pitää ehdottomasti kokea paikan päällä. Ryynäsen tilat sopivat isoillekin ryhmille ja pitopalvelun saa etukäteistilauksella.

Lounas

Kolin Ryynänen ei tarjoa erillistä lounasta, vaan lounasaikaan tilataan voimassaolelta À la Carte -listalta. Aamupäivisin on kuitenkin aina tarjolla keittolounas hintaan 12€.

Aamiainen

Ryynäsellä aamupala tarjoillaan ennakkotilauksesta. Hinta aikuiselle on 12€ ja 7€ lapsille. Alle 4 -vuotiaat saavat aamupalan ilmaiseksi.

Menu

Ryynäsen À la Carte -lista vaihtuu usein ja niissä otetaan huomioon kauden mukaiset parhaat herkut. Viimeisin ravintolan Facebook -sivulla ilmoitettu menu löytyy tästä linkistä. Alla olevassa kuvassa Pielisen kuhaa sekä karitsan sisäfilettä – kerrassaan upea kattaus ja herkullinen maku.

Perus ruokalistan lisäksi tarjolla on pyhien ja sesonkien aikaan myös erikoisuuksia. Esimerkiksi vuoden 2020 joulumenu tarjolla oli mm. muikkusalaattia alkupalaksi ja täydellisesti paistettua poroa perunamuussin ja puolukkahillon kera.

Aukioloajat

Koli Ryynänen on joustavasti avoinna viikon jokaisena päivänä. Tarkkoja aukioloaikoja kannattaa pitää silmällä Ryynäsen Facebook -sivuilta.

Tämän hetken aukiloloajat ovat:

Ma-to klo 12.00-21.00
Pe-la klo 12.00-23.00
Su klo 12.00-21.00

Yhteystiedot:

Gastropub Kolin Ryynänen
Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli
P. 044 569 5757
kolinryynanen@gmail.com
Facebook -sivut

Grill It!

Sokos Hotel Kolin Grill it! toivottaa skandinaavis -henkiseen ravintolaansa hotellivieraiden lisäksi kaikki muutkin matkailijat.

Keskeisellä paikalla, Kolin kansallisupuistossa, sijaitseva Koli Grill it! on erikoistunut pihveihin, jotka paistetaan puuhiiligrillillä. Lähes kaikkien annoksien tie käy puuhiiligrillin kautta, ja saa näin herkullisen savuisen ja grillatun maun.

Koli Grill It!:n keittiö kehuu pihvejään maakunnan parhaiksi. Liharuokien kaikki lisukkeet ovat “käsin poimittuja”. Lähiruoka -teema on Sokos Hotel Koli ravintolassa aina vahvasti esillä.

Grill it! Koli tunnetaan sen ruokasalin ikkunoista avautuvista maisemista. Useimmista pöydistä voi ruokailun yhteydessä ihailla Pielisen järveä ja useita ympäröiviä vaaroja.

Mikäli suunnittelet isommalla seurueella tapahtumaa, jonka ruokien tarjoajana täytyy ehdottomasti toimia perinteinen Ukko-Koli ravintola, on Grill It! yksi parhaimmista vaihtoehdoista.

Tiloihin mahtuu jopa 200 hengen seurue. Ei ihme, että Grill it! Koli on niin suosittu esimerkiksi hääpaikkana.

Sokos Hotel Kolilla toimii myös Pizzakahvila Kahpitsa ja hiihtokeskuksen ala-asemalla Ravintola Rinnetupa. Lue lisää alempaa!

Ravintolassa voi ruokailla (jopa aamupalan) vaikka ei hotellissa yöpyisikään. Kolilla on useita muitakin majoituspaikkoja, joiden vieraat voivat tulla Grill it!:iin syömään. Lue meidän kokemuksia Kolin majoituksesta ja varaa majapaikka, niin pääset herkuttelemaan Kolin ravintoloissa.

Lounas

Grill it! Kolin keittiö käy kuumana päivittäin klo 12.00-22.00, ja perjantaisin ja lauantaisin tunnin pidempään kello 23.00 saakka. Tilaukset tehdään lounasaikaan a`la carte listalta, jolta löytyy myös kevyempiä vaihtoehtoja.

Kesän ja talven loma-aikoihin Grill It! tarjoilee lounasaikaan klo 12.00-15.00 Suksimestarin keittobuffetin tai Kaskenpolttajan noutopöydän. Nämä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Suuremmat seurueet voivat tilata räätälöidyn Koli Grill It! lounaan myös ennakkoon.

Aamiainen

Kolin Grill it! valmistaa joka aamu runsaan buffetaamiaisen.
Aamiainen on tarjolla klo 7.00-10.00.

Sokos Hotel Kolin vieraiden lisäksi aamupalalle ovat tervetulleita myös muualla yöpyvät Koli -matkailijat.

Menu

Grill it! Koli a`la carte menu sisältää toinen toistaan herkullisempia puuhiiligrillillä valmistettuja annoksia. Ravintola päivittää ruokalistaansa tasaiseen tahtiin. Ajankohtaisen Menun löydät Grill It! Kolin verkkosivuilta.

Aukioloajat

Grill It!
Klo 12.00-22.00 (Pe-La 23.00)

Pizzakahvila Kahpitsa
Klo 10.00-22.00

Ravintola Rinnetupa
Joustavasti aamupäivästä iltamyöhään

Yhteystiedot:

Break Sokos Hotel Koli
Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli

Facebook -sivut
P. 010 762 3635 / sales.karelia@sokoshotels.fi

Kotaravintola Koli

Etsitkö seurueellesi ruokapaikkaa, jossa vierailu on elämys?

Tunnelmallisella Kotaravintola Kolin Pesällä pääsette nauttimaan kolmen ruokalajin menun takkatulen ääressä lampaantaljapenkeillä istuskellen. Ateriat tarjoillaan päreiltä ja kuplika -astioilta. Ruokailun kruunaavat kahvit keitetään nokipannulla.

Ympäri vuoden avoinna oleva Kolin Kotaravintola valmistaa herkullisen menun tilauksesta 10-35 hengen seurueille. Kota sijaitsee 1,4 km päässä Break Sokos Hotel Kolilta.

Miltä kuulostaisi nautiskella tunnelmallisen avotulen ääressä seuraava menukokonaisuus: alkupalaksi metsäsienikeittoa ruisleivällä, pääruoaksi poron ulkofileetä nuotioperunoilla, ja jälkiruoaksi omenapiirakkaa vanilijakastikkeella?

Kotaravintolassa vierailuun sisältyy aina Kotaemännän palvelut sekä ruokajuomat vesi ja mehu. Myös kansainväliset seurueet viihtyvät täällä, sillä palvelu pelaa myös englannin kielellä.

Kotaravintola Koli on ruokapaikkana todellinen elämys

Tiedustelut ja varaukset Koli Activen kautta. 

Anna Mammas

Anna Mammas Kotigrilli on kesällä 2017 avattu ulkoilmaravintola, joka panostaa lähiruokaan ja huomioi erikoisruokavaliot. Täällä pääset nauttimaan lounaan kirjaimellisesti luonnon keskellä.

Anna Mammasin löydät Kolin kylän läheisyydestä, noin 700m matkan päästä Ukko-Kolin suuntaan.

Ravintola Anna Mammas on erikoistunut Koli -teemaisiin hampurilaisaterioihin. Yksi kehutuimmista annoksista on Hirviburger -ateria varrasperunoilla.

Erityisruokavalioiden takia ei Anna Mammasin aterioita tarvitse jättää välistä. Tarjolla on muun muassa Nyhtöluomukana -burgerit, Täysvegaani -burgerit, ja monipuoliset salaattiannokset. Kaikki annokset on saatavilla laktoosittomina ja gluteenittomina.

Nautinnollisen ruokailuhetken Kolin luonnossa kruunaa Anna Mammasin suosittu jälkiruoka: vohvelit kermavaahdolla ja metsävadelmilla kahvin kanssa.

Kotigrilli Anna Mammas on auki kesäaikana klo 11.00-16.00. Tarkemmat tiedot löydät ravintolan Facebook -sivuilta, tai soittamalla numeroon: 040 547 5606

Rinnetupa

Tunnelmallinen ravintola Rinnetupa palvelee asiakkaitaan Ukko-Kolin hiihtokeskuksen ala-asemalla.

Rinnetupa tarjoaa monipuoliset kahvila- ja ruokatuotteet. Rinnekauden aikana tarjolla on muun muassa lounasta ja hampurilaisaterioita.

Aukioloajat

  • 8.1.-1.2. ma-pe: Suljettu
  • 8.1.-1.2. la-su: klo 10.00-18.00
  • 2.2.-7.4. ma-su: klo 10.00-18.00
  • 7.4.-huhtikuun loppuun viikonloppuisin säävarauksella: klo 10.00-18.00

Yhteystiedot

  • Puhelin rinnekaudella: 010 762 3633 (muulloin Kolin hotelli p. 020 1234 662)
  • Sijainti kartalla tässä