Koli hotelli

Koli Hotelli - Esittelyssä Break Sokos Hotel ja muut hotellit

Kolin hotellit ovat nopeasti lueteltu, sillä aivan Kolin kupeessa ei ole tällä hetkellä kuin yksi hotelli. Se onkin sitten sitäkin parempi. Break Sokos Hotel Koli on nimittäin 4 tähden kylpylähotelli, joka tarjoaa erinomaisen majoituksen myös koiran kanssa liikkuville. 

Sokos-ketjun Koli Hotelli tarjoaa erinomaisen ravintolan aamiaisineen, kylpylän, karaoke-baarin, kokoustilat yrityksille ja muille ryhmille ja upeat maisemat aivan Kolin laskettelurinteiden vieressä. Ravintolasta ja kylpylästä avautuvat maisemat ovatkin ehkä parasta mitä Sokos Hotelli Koli tarjoaa.

S-ryhmä on rakentamassa Kolille aivan Kolin Salen viereen toista hotellia, jonka tulisi avautua vuonna 2023. 

Sokos Hotelli Koli kokemuksia

Suosittelemme Sokos Hotelli Kolia ennen kaikkea luksus-rentoutumista hakevalle pariskunnalle. Ukko-Kolin hotelli on tällaiseen pariskunnan kuherteluun kuin tehty. Paikalla viihtyvät taatusti myös perheet ja työporukat.

Rauhoitetulla kansallispuistoalueaalla sijaitse hotelli tarjoaa miljöön, josta voi vain haaveilla monissa muissa kohteissa. Suoraan ovelta pääsee laskettelemaan, vaeltamaan Suomen upeimmille maisemareiteille ja ihan vain nauttimaan luonnon rauhasta.

Huoneet

Break Sokos Hotel Kolin huoneet ovat jaettu viiteen eri huonetyyppiin:

 • Standard twin ja double (hinta yleensä alk. 175€/yö)
 • Standard lisävuoteella kolmelle hengelle (alk. 160€)
 • Superior twin ja double (alk. 160€), myös lisävuoteella (alk. 180€)
 • Saunallinen junior sviitti (alk. 225€), myös kolmelle (alk. 250€)
 • Sviitti

Ja yleensä huoneet ovat varusteltu seuraavasti:

 • Kuivauspatteri
 • 49” tai 55” taulu-TV
 • Silitysrauta ja -lauta
 • vedenkeitin sekä kahvia, teetä ja kaakaota

Kylpylä

Tarjolla on hieno Koli Spa Ukko-Kolilla missä rentoutua esimerkiksi kuumassa saunassa tai vaikkapa poreammeessa shampanjaa nautiskellen. Kylpylässä voit myös nauttia erilaisista hemmotteluhoidoista. Kylpylän ikkunoista ja ulkoilmapaljuista aukeavat ihanat Kolin maisemat, jotka kannattaa tietenkin käydä poimimassa omiin Kolin kokemuksiisi.

Ravintola ja kahvila

Hotelli Kolin ravintolan ruuat ovat varsin herkulliset ja näinpä paatuneinkin “foodie” ja herkkusuu saa Grill It! -ravintolassa varmasti rahoilleen maistuvaa karjalalaista ja skandinaavista vastinetta. Suosittelemme kokeilemaan etenkin Grill It!:n kuhaa tai heidän pihvejään.

Grill It!:n lisäksi hotellilla on Pizzakahvila -Kahpitsa, jossa on tarjolla perus pizzojen ja kahvilatuotteiden lisäksi myös mietoja alkoholijuomia.

Vapaa-aika

Hiihtoladut ja laskettelurinteet ovat aivan hotellin vieressä – vaikka matka ei olisikaan muualle kuin “after skihin” – sukset kannattaa siitä huolimatta (tai juurikin sen takia) ottaa testiin. After skistä voi sitten helposti pujotella jatkamaan hotellin Hiekkapakka-baariin vaikkapa karaokelle.

Ja jos Suomen pisin valaistu hiihtolatu, 25 km, ja haastavimmat laskettelurinteet eivät saa syttymään, niin tällöin voi suunnata esimerkiksi lumikenkäilemään tai moottorikelkkailemaan kansallispuistoon. Kolin talvi tarjoaakin paljon tekemistä.

Kesäisin laskettelurinteet ja niiden läheisyydessä kiertelevät vaellusreitit tarjoavat hienoja maisemia perusliikkumisen parissa. Vaaroilla vaeltelun ohella Pielinen tarjoaa monipuolista vesillä liikkumista ja ainahan voi ottaa auton alleen ja kierrellä Kolin lähimaastoa ja käydä päiväretkellä Juuassa tai Lieksassa.

Kokoustilat

Sokos Hotelli Koli sopii hyvin myös suuremmille ryhmille. Toimivat kokoustilat antavat mahdollisuuden myös töiden tekoon rentoutumisen ohessa. Hotellin omiin tiloihin mahtuu parhaimmillaan 100 henkeä ja aivan vieressä sijaitsevaan luontokeskuksen auditorioon jopa 200 henkeä.

Kolin S-hotellin viidestä kokoustilasta löydät kaikista mm. seuraavat välineet:

 • Videotykki
 • Valkokangas
 • Äänentoistovälineet
 • Fläppitaulu
 • sekä tietysti langaton netti

Kunnollista omaa rauhaa kaipaavan ryhmän kannattaa ehkä kuitenkin vuokrata Kolilta mieluummin mökki kuin monta hotellihuonetta. Tiimihengen nostatus ja toisiin tutustuminen onnistunee paremmin paikassa, jossa ryhmä on samassa tilassa.

Hiekkapakka-baari

Kolin hotellilla on myös oma “kirjastobaari”, jossa voit nauttia alkoholijuomia lukien tai lautapelejä pelaillen. Jos menojalkaa alkaa vipattaa isommin, voit aina laittaa karaoke-levyt soimaan ja päättää illan hieman railakkaammin!

Tanssit ja esiintyjät

Break Sokos Koli järjestää aika ajoin tansseja ja muita tapahtumia hotellin tiloissa. Vuosien mittaan on nähty esimerkiksi pikkujouluja ja muita rientoja.

Vuonna 2023 tapahtumakaleri hakee vielä muotoaan. Koli Jazz sekä Koli Ruska Bluesista ovat edellisinä vuosina olleet varmat vetonaulat laatuesiintyjineen. 

Tansseista ja esiintyjistä pysyt parhaiten kartalla hotellin Facebook-sivujen kautta.

Muut tapahtumat

Kolin hotellilla on tarjolla muitakin tapahtumia kuin vain pikkujouluja ja musiikkiesityksiä. Joogaa järjestetään usein ja isompien tapahtumien kuten Kolin Ruska Bluesin sekä Koli Jazzin lisäksi järjestetään myös esimerkiksi kirjailijoiden luentoja, vaelluksia ja niin edelleen.

Kolilla järjestettävistä joogatunneista ja muista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä Kolin tapahtumista pääset perille seuraamalla Uumen Tapahtumat Facebook-sivua.

Hinnat

Break Sokos Hotel Kolin hinnat alkavat 130-175€ tienoilta per yö ja hinnat muuttuvat paljonkin varausajankohdan mukaan. Hinnat vaihtelevat myös huonetyypin ja henkilömäärän (1, 2 vai 3 henkeä huoneessa) mukaan ja esimerkiksi sviitti maksaakin jopa 260€ per yö.

Tämän hetken hinnat kannattaa tarkistaa heidän omilta nettisivuiltaan.

Reilun tunnin ajomatkan päässä olevassa Nurmeksen Hyvärilän kartanohotellissa yö maksaa kahdelta hengeltä 83€ tai 106€ per yö riippuen ajankohdasta. Kesä, heinä- ja elokuussa sekä joulu- ja tammikuussa hinnat ovat korkeammat kuin muina aikoina.

Koli24.fi:n mökkejä vuokraat halvimmillaan 110€ per yö ja tämä jaettuna jopa 9 hengellä. Suurin osa mökeistä sijaitsee Loma-Kolin alueella noin 15 minuutin ajomatkan päässä Ukko-Kolilta. Lue lisää ja varaa halpa Kolin majoitus tästä.

Hotelli Pielinen

Hotelli Pielinen on tunnelmallinen ja luonnonläheinen hotelli Pielisen rannalla. Hotelli sijaitsee Kolin, Patvisuon sekä Ruunaan kansallispuistojen läheisyydessä ja on siten maaseudun rauhaa kaipaaville lomailijoille erinomainen vaihtoehto. Kolin kansallispuisto sijaitsee noin 50 kilometrin päässä hotellilta.

Hotelli Pielinen on tunnettu erityisesti kodinomaisesta ilmapiiristään, sekä hyvin säilyneestä 1980-luvun tyylistään. Hotelli Pielisen uudet omistajat ovat hiljattain remontoineet lähes kaikki hotellin huoneet, joten ne vastaavat vanhasta tunnelmastaan huolimatta erinomaisesti tämän päivän matkailijan tarpeita.

Palvelut

Hotellilla ja sen ympäristössä on erinomaiset palvelut: aamiainen, kuntoilutila, uima-allas, saunat, pelihuone ja oleskelutiloja. Pielisen rannassa on vesillä liikkumiseen soveltuvia harrastusvälineitä, sekä pihalla muun muassa jalkapallokenttä ja leikkialue lapsille.

Hotellilta voi aamiaisen lisäksi varata myös illallisbuffetin erillismaksusta. Saunoja on tarjolla erikseen sekä miehille, että naisille.

Huoneet ja hinnat

Hotelli Pielisessä on 17 huonetta, jotka ovat kaikki savuttomia ja sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Huoneita on kahden tyyppisiä: uudistettuja Standard-huoneita, sekä “retro-huoneita”, joiden sisustus vastaa perinteiden mukaan 1980-luvun tyyliä.

Hotellin alueella on mahdollista majoittua myös edullisempiin Hostel-huoneisiin. Huoneissa on perustarvikkeet, mutta ei esimerkiksi omaa kylpyhuonetta. Aamiainen sauna ovat saatavilla lisämaksusta. Hostel-huoneita on 11 ja ne sopivat 1-3 henkilön majoitukseen.

Huoneiden hinnat liikkuvat 55-100€ välillä yötä kohde, riippuen huoneen laadusta ja ajankohdasta.

Yhteystiedot

Sähköposti: mail@pielinen.eu
Puhelinnumero: +358451467600
Sijainti Google Maps -kartalla
Kotisivut

Muut Kolin hotellit

Valitettavasti muut hotellit löytyyvät varsin kaukaa Kolilta ja tästä syystä suosittelemmekin vuokraamaan ennemmin mökin kuin katsomaan hotellivaihtoehtoja.

Kolia lähimpänä sijaitsevat hotellit löydät Lieksasta, Joensuusta ja Nurmeksesta. Näihin kaikkiin kohteisiin on Kolilta noin reilun tunnin ajomatka. Juuka on Kolia lähin isompi paikkakunta ja sieltä löydät majatalon ja hostellin.

Pitkistä välimatkoista johtuen kehotammekin sinua katsomaan meidän Kolin mökkiesittelyt läpi, mikäli Sokos Hotelli Koli sattuu olemaan lomasi aikaan täyteen varattu.