Lieksa majoitus & vuokramökit

Kauniin Lieksan majoitus on monipuolista ja takaa viihtyisän loman pohjoiskarjalaisissa maisemissa. Majoitusta löytyy monipuoliseen perhelomaan Pielisen rannalla laadukkaissa hotelleissa.

Alueen mökit ja hotellit kutsuvat yöpymään pariskuntia tai kavereiden kanssa liikkuvia. Jos olet liikkeellä lemmikin kanssa, ovat karvatassut tervetulleita moniin Lieksan majapaikkoihin.

Lieksassa riittää valinnanvaraa kaikille matkaajille! Kun siis haluat löytää tarpeisiisi ja budjettiin sopivan loman, katsasta tästä vinkit ja löydä juuri sinulle sopiva majoitus Lieksasta.

Lieksa vuokramökit

Yksi Suomen rakastetuimmista kansallismaisemista löytyy juuri Lieksan alueelta, joten ei ihme, että kunta tarjoaa runsaasti upeita lomamökkejä. Kolin kansallispuiston läheisyys tekee Lieksan lomamökeistä erinomaisen vaihtoehdon majoitusta mietittäessä.

Mökit ovat usein hyvinkin edullinen vaihtoehto, sillä isommalla joukolla yöpyessä kustannukset tipahtavat varsin alas henkilöä kohden. Lisäksi mökkilomalla voit säästää tekemällä osan ruuista itse.

Lieksan vuokramökit eivät myöskään vie kovin kauas kirkonkylältä, joten keskustan palveluihin pääsee silti kätevästi käsiksi. Hyviä vuokramökkejä Lieksassa ja lähialueella ovat muun muassa:

Kolin mökit antavat lisäksi mahdollisuudet nauttia kansallispuiston alueen palveluista. Voit esimerkiksi piipahtaa hienommalle illalliselle Sokos Hotel Koliin!

Lieksa vuokramökit Kolilla

Halpa Lieksan majoitus

Halvinta majoitusta Lieksasta löytyy erilaisten leirintäalueiden avulla. Telttapaikkoja on saatavilla muun muassa Timintranniemen lomakylässä, että Ruunaan retkeilykeskuksesta.

Jos olet liikkeellä omalla matkailuautolla, voit yöpyä Lieksan keskustassa esimerkiksi ABC Lieksan parkkipaikalla. Sähköllisiä asuntovaunupaikkoja löytyy lisäksi myös Timitranniemen lomakylästä.

Jos taas kaipaat hieman paremmin varusteltua yöpymistä, ovat lomamökit hyvä valinta. Niitä löytyy Lieksan kunnasta varsin monipuolisesti. Keskustan alueelta löytyy muun muassa viihtyisä Timitranniemen lomakylä, jossa voi majoittua mökkimajoituksessa noin 40-60 euron hintaan.

Majoitus kahdelle

Kun etsit sopivaa majoitusta Lieksasta kahdelle, vaikuttaa valintaan tietysti pitkälti budjettisi. Lieksan hotellit Puustelli sekä Kaatrahovi tarjoavat molemmat vaihtoehtoja kahdelle hengelle viihtyisissä puitteissa.

Puustellin yhteydessä toimii ravintola ja baari, joten voit nauttia maukasta illallista aivan hotellin yhteydessä. Lisäksi hotellissa on kaunis puutarha. Kahden hengen huoneet on mahdollista löytää noin 100 euron hintaan per yö, joten Puustelli on varsin edullinen.

Halvin Lieksan hotellimajoitus löytyy Kaatrahovista. Kahden hengen huoneen hinta on noin reilun 70 euron hintainen. Lieksan keskustaan on vain viiden minuutin kävelymatka hotellilta.

Lähialueelta löytyy toki moniin eri budjetteihin soveltuvia vuokramökkejä kahdelle hengelle. Mökki on romanttinen valinta pariskunnille, eikä Lieksan mökeiltä ole kovin pitkä matka päästä nauttimaan esimerkiksi keskustan ravintoloista. Kolin lähistöllä olevat mökit tarjoavat puolestaan Loma-Kolin eri palvelut käyttöösi.

Majoitus koiran kanssa

Koiran kanssa matkatessa sopivan majoituksen löytäminen edullisesti voi tuoda omat haasteensa. Niin hotelli- että mökkimajoituksen osalta tulee varautua noin 20-25 euron lisämaksuun.

Lieksan hotellit, kuten Puustelli ja Kaatrahovi, sallivat lemmikit. Lemmikeistä tulee ilmoittaa etukäteen ja niistä veloitetaan lisämaksu.

Mökkien kohdalla lemmikeistä on yleensä aina maininta käyttämälläsi varaussivustolla. Toki lemmikeistä kannattaa aina erikseen kysyä varauksen yhteydessä, mikäli tietoa ei sivuilta löydy.

Majoitus lasten kanssa

Lieksa soveltuu loistavasti lapsiperheen lomailuun. Keskustassa riittää hauskaa puuhaa lapsille ja esimerkiksi lähistöltä löytyvän Kolin kansallispuistossa löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Voit lukea lisää Kolin soveltuvuudesta lapsille sivuillamme.

Mikäli haluat yöpyä aivan keskustassa, niin hotellit tarjoavat perhehuoneita. Hotelleista Kaatrahovin perhehuoneet hinnat ovat edullisimmat. Kaksi lasta ja kaksi aikuista voi yöpyä hotellissa reilun 100 euron hintaan.

Lapsia hotellissa viihdyttävää ilmainen WiFi-yhteys sekä hotellin yhteydessä toimiva kirjasto. Myös Puustellissa on perhehuoneita ja lisävuoteen mahdollisuus. Kahden aikuisen ja kahden lapsen perhehuoneen hinnat ovat noin reilussa 200 eurossa yöltä.

Mökki on toki hyvä valinta myös lapsiperheille. Mökit tarjoavat hieman enemmän tilaa temmeltää lapsille. Kustannuksia voi lisäksi kontrolloida helposti, sillä mökit tarjoavat mahdollisuudet esimerkiksi ruuanlaittoon – näin ei tarvitse käyttää rahaa ulkona syömiseen ihan joka aterialla!

Lieksan lomakylä

Lieksan majoitus tarjoaa mahdollisuuden yöpyä myös kauniissa Timitranniemen lomakylässä. Lomakylästä löytyy erikokoista mökkimajoitusta ja vaihtoehtoja on myös lapsiperheille tai isommalla porukalla matkaaville. Timitranniemen lomakylän yhteydessä toimii:

  • Ravintola sekä yhteiskeittiö omien eväiden valmistamiseen
  • Baari
  • Puutarha sekä uimaranta
  • Lasten leikkipaikka

Huomioi, että huoneiden hintaan ei sisälly liinavaatteet ja pyyhkeet, mutta ne on mahdollista vuokrata lisämaksua vastaan.

Hostellimajoitus

Lieksasta löytyy Timitran hostelli, joka soveltuu budjettimatkailuun. Hostellista on Lieksan keskustaan vain noin kahden kilometrin matka. Timitran palveluihin kuuluu:

  • Jaettu keittiö sekä tv-huone
  • Ilmainen WiFi
  • Mahdollisuus varata saunavuoro
  • Viihtyisät huoneet, joista löytyy työpöytä, sänky, silityslauta ja vaatekaappi
  • Jaetut kylpyhuoneet

Kahden hengen huone on noin reilun 60 euron hintainen.

Majoitus Lieksan läheltä

Lieksan keskustasta löytyy siis kattavasti majoitusta moniin tarpeisiin ja erilaisiin matkabudjetteihin. Mutta lähistöllä riittää muitakin edullisia ja laadukkaita vaihtoehtoja niitä kaipaaville. Majoitusta kannattaa etsiä esimerkiksi:

Linkkien takaa löydät lisätietoja kyseisten alueista hotelli ja mökkitarjonnasta.