Mökin pitkäaikainen vuokraus - vuokraa mökki vaikka vuodeksi

Vuokrataan Mökki Vuodeksi - Pyry Honka
Vuokraa hieno Pyry-mökki vuodeksi. Kuvan lähde: Honka esittelyvideo

Mökki vuokrataan vuodeksi periaatteessa lähes yhtä helposti, kuin lyhyeksikin aikaa. Kyse on ainoastaan siitä, löytävätkö pidemmästä mökkilomasta kiinnostunut asiakas ja pitkäaikaiseen vuokraukseen suostuva mökin omistaja toisena. Tässä me astumme kuvaan – tehtävämme on auttaa sinua ja omistajaa löytämään toisenne!

Nämä KOLI24:n mökit annetaan vuosivuokralle

KOLI24 tarjontaan on tulossa keväällä 2020 kaksi täysin uutta ja erinomaisesti varusteltua mökkiä, jotka kummatkin vuokrataan lyhyiden ajanjaksojen lisäksi myös vuodeksi.

Nämä vuokramökit ovat Honkarakenteen laadukkaita Pyry-hirsimökkejä Juuassa, Pielisen järven rannalla lähellä Kolin kansallispuistoa. Honka Pyry -mallin mökit äänestettiin suosituimmaksi talomalliksi Rakentaja.fi:n Unelmien koti 2019 -äänestyksessä, joten puitteet ovat näissä uusissa mökeissä kunnossa.

Mikäli olet kiinnostunut vuokraamaan uuden mökin vuodeksi (tai muutamiksi kuukausiksi), ole suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme: info@koli24.fi / p. 044 9828 320

Alla vielä Hongan oma esittelyvideo hienosta Pyry-hirsimökistä.

Katso myös Koli-mökit lyhytaikaiseen vuokraukseen. Pielusrinne-mökki on mahdollista varata myös vuodeksi kerrallaan. Ole yhteydessä, jos kiinnostuit.

Mökki ja pitkäaikainen vuokraus – plussat ja miinukset

Kaikessa on aina puolensa, eikä mökin vuokraus vuodeksi ole poikkeus. Alla oleva lista ei ole tyhjentävä, mutta antaa mahdollisesti ajateltavaa ja suuntaa sinulle, jolla mökin pitkäaikainen vuokraus on harkinnassa.

Plussat

 • Erinomainen vaihtoehto omistamiselle, keskity vain lomailuun: huoleton
 • Jos joku hajoaa, soita omistajalle: vaivaton
 • Ei kiinteistöveroja, huoltokuluja, jätemaksuja, eikä ainakaan mitään ikäviä yllätyskuluja: kustannustehokas
 • Mahdollisuus mennä toisella kertaa eri mökkiin: joustava (sopii sitoutumiskammoisille)
 • Ostat vain vuoden “käyttöoikeuden”, et itse mökkiä: vähän pääomaa sitova
 • Yleensä selvästi halvempaa kuin lyhytaikainen vuokraus: edullinen

Miinukset

 • Vaikutusmahdollisuudet mökin varusteluun ja sisustukseen rajalliset
 • Riski viihtymisessä, entä jos et jaksakkaan olla vuotta mökillä?
 • Suosituimmissa lomakohteissa usein kalliihko
 • Lopulta kuitenkin “toisen maalla”: mökki ei tunnu omalta

Mökki vuosivuokralle & muu pitkäaikaisvuokraus ilmiönä

Yhä useampi suomalainen haluaa nykyään vuokrata mökin omistamisen sijaan niin lyhyille kuin pidemmillekin lomille. Mökin ottaminen kausi- tai vuosivuokralle on myös yleistymään päin. Mistä tämä johtuu?

Arviomme mukaan ihmiset kaipaavat kiireisestä arjestaan kesälomaa huomattavasti selkeämpää irtiottoa. Mökki vuodeksi on mitä loistavin tapa toteuttaa “välivuosi”, joka on pyhitetty täysin rentoutumiselle.
Välivuosi mökillä voi tarjota sinulle mahdollisuuden rentoutua, tutkia itseäsi, lähentää parisuhdettasi tai antaa vihdoin aikaa rakkaalle harrastuksellesi, johon et aikaisemmin ehtinyt panostaa. Mökillä ehdit vuoden aikana kalastaa, vaeltaa, kokkailla, maalata tai vaikka meditoida mielesi mukaan niin paljon kuin halajat.

Yhä useampi suomalainen myös arvostaa kotimaataan tänä päivänä enemmän kuin ennen. Ilmastonmuutoksen synnyttämä keskustelu on saanut meidät miettimään kahdesti, onko välivuosi Fuengirolassa sittenkään ainut vaihtoehto? Miten olisi sittenkin puhdas suomalainen luonto, mökki, ja hiljaisuus?

Mitä ottaa huomioon, kun vuokrataan mökki vuosivuokralla?

Mökin vuokraaminen vuodeksi edellyttää hieman tavallista tarkempaa perehtymistä vuokrausehtoihin. Mökin vuokrauksen pitkäksi aikaa voi mieltää tavallisen asunnon vuokraamista vastaavaksi. Tässä muutamia asioita, jotka kannattaa sopia ja ottaa huomioon:

 1. Vuokran suuruus kuluineen: Perehdy kunnolla siihen, paljonko vuokra on, ja kuuluvatko esimerkiksi vesi ja sähkö hintaan
 2. Vuokran maksu: Missä tahdissa vuokra maksetaan? Kerran kuukaudessa vai kaikki kerralla?
 3. Irtisanominen: Kiinnitä huomiota vuokrasopimuksen irtisanomisehtoihin. Voiko vuokrasopimuksen irtisanoa kesken vuoden, vai seuraako siitä esim. vakuuden menetys?
 4. Vakuus: Pitääkö vakuus maksaa? Jos kyllä, miten palauttaminen vuokrasuhteen päätyttyä käytännössä toimii?
 5. Vakuutukset: Onko mökin omistaja vakuuttanut kohteen, vai kuuluuko vuokralaisen ottaa oma kotivakuutus?
 6. Kunnossapito: Mitkä kuuluvat vuokralaiselle, ja mitkä omistajalle? Yleensä kaikki huolto on omistajan vastuulla, ja siten riittää, että sovitaan yhteinen toimintamalli tilanteisiin, jossa jokin menee rikki tai vaatii huoltoa.
 7. Lemmikit ja tupakointi: sallittu, kielletty vai neuvoteltavissa?

Mökkiomistaja, oletko harkinnut vuosivuokraa?

Jos sinulla on mökki (mistä päin Suomea tahansa), jonka pitkäaikaisvuokrauksesta olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä: info@koli24.fi / p. 044 9828 320.

Sivustomme tarjoaa kohteellesi kattavan näkyvyyden ja vuokrausprosessi helpottuu ammattilaisten tuen ansiosta. Yhteydenotto ei sido mihinkään, ole siis rohkeasti yhteyksissä, niin keskustellaan yhdessä vaihtoehdoista.