Koronan vaikutus Kolin matkailuun

25.03.2020
Koli-kevaalla

Tämä artikkeli on kirjoitettu 25.3.2020 (päivitetty 11.3.2021). Huomaathan, että tätä lukiessasi osa tiedoista saattaa olla jo vanhentunutta.

THL:n mukaan Kiinasta alkuvuonna 2020 alkunsa saanut koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia on levinnyt nopeasti ja maailmalla on todettu jo satoja tuhansia tartuntoja lähes 200 maassa.

Suomen hallitus on todennut, että Suomessakin vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. On selvää, että Koronavirus on vaikuttanut ja tulee edelleen vaikuttamaan myös Itä-Suomeen ja Kolin alueelle.

Koli24 on pitänyt yhteyttä Kolin alueen yrityksiin ja selvittänyt, minkälaisia vaikutuksia epidemialla on Kolille erityisesti matkailun näkökulmasta.

Kokosimme alle tärkeimpiä ajankohtaisia asioita, jotka sinun tulisi tietää Koronaviruksen vaikutuksista Kolin alueella.

Pikalinkit: Rinteet toistaiseksi aukiHiihtolatujen kuntoRyynäsen aukioloSale Koli aukiolo Hotellin ja kylpylän tilannekatsausHarrastusmahdollisuudetMatkailuneuvonnan yhteystiedot

Ukko-Kolin rinteiden laskettelukausi 2020-2021 on edelleen käynnissä. Rinteet pidetään tällä tietoa auki normaalisti ainakin huhtikuun alkuun saakka, ja myöhempäänkin kelivarauksella. Huomaathan, että korona vaikuttaa ravintoloiden aukioloaikoihin hallituksen määräämän ravintolasulun vuoksi.

Tällä hetkellä hyvä talvi on mahdollistanut pitkän hiihtokauden. Toistaiseksi Kolin ladut ovat hyvässä kunnossa ja hiihtää voi turvavälit huomioiden.

Kannattaa seurata Ryynäsen Facebook-sivuja seuraavien päivien ajan. Ravintola oli auki vielä maaliskuun alkupuolella, mutta hallituksen linjaukset voivat vaikuttaa tilanteeseen. Seuraa tiedottelua Ryynäsen Facebook-sivulta.

Kolin Sale on Koronaviruksesta huolimatta auki normaalisti:

maanantaina klo: 9–21
tiistai klo: 9–21
keskiviikko klo: 9–21
torstai klo: 9–21
perjantai klo: 9–21
lauantai klo: 9–21
sunnuntai klo: 10–18

Koli-sale-korona-ohjeet
Kolin Salen muistutus asiakkailleen

Haluamme myös omasta puolestamme muistuttaa, että Kolin Sale on pieni kauppa, joka saattaa kärsiä hamstraamisesta isompia supermarketteja enemmän.

Kolin välittömässä läheisyydessä ei myöskään ole muita kauppoja.

Pidetäänhän siis yhdessä huolta toisistamme niin, että jätämme kauppareissuillamme muillekin elintarvikkeita kauppojen hyllyille?

Toistaiseksi hotelli ja ja Kolin Relax Spa ovat avoinna vieraille. Ravintolarajoitukset vaikuttavat kuitenkin ravintolatoimintaa koko Suomessa, joten kannattaa katsoa ajantasaista tietoa Break Sokos Hotel Kolin Facebook-sivulta.

Osa harrastusmahdollisuuksista on tauolla koronan vuoksi. Esimerkiksi sisäliikuntatiloja on suljettu rajoituksien vuoksi.

Mikäli et löytänyt etsimääsi tästä artikkelista, voit olla yhteydessä Kolin matkailuneuvontaan.

Matkailuneuvonta palvelee puhelimitse numerossa: 045 138 7429 tai sähköpostilla info@koli.fi

Neuvonta on auki maanantaista perjantaihin klo: 10.00-17.00

Lisätietoa Kolin tilanteesta löytyy myös www.koli.fi sivustolta.

Koli24 ylläpidon puolesta toivotamme kaikille lukijoillemme sekän Kolin alueen matkailutoimijoille voimia tähän poikkeukselliseen tilanteeseen.

Tällä hetkellä myrskyää, mutta myrskyillä on tapana laantua ja niiden jälkeen koittaa usein poutasää. Kolin kauneus ei katoa Koronaviruksen syövereihin – nähdään siis taas myöhemmin, kun tilanne on rauhoittunut.

Pitäkää toisistanne huolta!


Tutustu loma-asuntoihin

Tunnelmatupa
alk. 110 
Lue lisää
Pielusrinne
alk. 180 
Lue lisää