Tammi-helmikuu on erinomainen ajankohta matkustaa Kolille

14.01.2020
Kolin tammi-helmikuu tarjoaa hienot maisemat

Kolilla lähdettiin vuoteen 2020 rakettien paukkuessa. Vuodenvaihde oli tuttuun tapaan täynnä matkailijoita ja heidän yhdessä luomaansa erinomaista lomailuhenkeä.

Seuraava sesonki (hiihtoloma) lähestyy kuitenkin jo vinhaa vauhtia. Mitäs siellä Kolilla tässä suosittujen loma-aikojen välissä, tammikuussa ja helmikuussa, oikein tapahtuu?

Se, ja se miksi Kolille kannattaa matkustaa juuri nyt, selviää tästä blogikirjoituksesta. – lueppa eteenpäin 🙂

Pikalinkit: Tammi-helmikuun majoitusTammi-helmikuun tapahtumatTammi-helmikuun harrastuksetTalviset nähtävyydet

Kuten aikaisemmin vihjailun, vuodenvaihde on kenties se kaikista suosituin aika matkustaa Kolille.

Jouluna ja uutenavuotena Koli täyttyy matkailijoista, joista suuri osa kuitenkin nostaa kytkintä kansallispuiston siimeksestä kohti kotiaan heti tammikuun ensimmäisenä päivänä.

Niin kuin aina, kova kysyntä ja niukka tarjonta nostavat hintoja.

Siksipä alkuvuotena, jolloin matkailijoita on liikkeellä hieman vähemmän, löydät Kolilta majoituksen huomattavasti vuodenvaihdetta halvempaan hintaan.

Tässä hyvä esimerkki meidän yhdestä kohteesta:

Viikko Pielusrinne-mökissämme (max. 12 hlö seurue) maksoi vuodenvaihteessa 1880 euroa. Jos varaat nyt lomasi 12.1.-14.2.2020 aikavälille, saat saman huvilan viikoksi hintaan 1280€.

pielusrinne-piha
Pielusrinne

Mahdollisesti matalamman hinnan lisäksi hyödyt paremmasta tarjonnasta myös siten, että kohteita on tietenkin enemmän vapaana.

Pääset siis rauhassa valitsemaan mieleisesi mökin paremmasta valikoimasta.

Tätä kirjoittaessa (13.1.2020) meidän kaikissa mökeissä on vielä jonkin verran tilaa tammi-helmikuulle – Katso mieleisesi kohde ja varaa Kolin mökki tästä.

Jos mökkiloma ei ole se mitä etsit, käy katsomassa myös hotelli Kolin huonetarjonta tai harkitse muita majoitusvaihtoehtoja, kuten aitta- tai majatalomajoitusta.

Vuosi 2020 alkaa Kolilla tuttuun tapaan Jazzaamalla, kun Koli Jazz -tapahtuma saapuu Sokos Hotellille 17.1 perjantaina. Kyseessä on perinteikäs viikonloppu, jonka tunnelmaa sekä ruoka- ja juomapuolta on kehuttu laajalti vuosi toisensa perään.

Tapahtumassa nähdään tänä vuonna muun muassa tunnettu Tuomas J. Turunen Quartet, Nina Mya Band ja uudempi nimi Andrei Medvedev.

Alkuvuonna, joskin helmikuun puolella, Kolilla kisataan myös Eukontyönnön maailmanmestaruudesta.

Legendaarisen tapahtuman tarkempi aikataulu ei ole vielä selvillä, mutta päivitämme sen heti, kun tieto tulee. Tapahtumasta itsestään voit lukea lisää täällä.

Helmikuun lopulla järjestetään lisäksi Pielisen jäähiihto -tapahtuma ja Ruunaan koskihiihto. Tunnetuimmat hiihtotapahtumat, kuten Kolin maisemahiihto sijoittuvat kuitenkin pääosin maaliskuun alkuun.

Tammi-helmikuu on erittäin hyvä aika lähteä Kolille kokeilemaan mm.:

  • • Ukko-Kolin laskettelurinteet
  • • Suomen pisin valaistu latu
  • • Lumikenkäreitit yhdessä Suomen parhaista talvimaisemista
  • • ..ja moottorikelkkasafarit

Kolin rinteet ovat yleensä alku vuonna hyvässä kunnossa. Uudenvuoden ruuhka on helpottanut ja rinteissä mahtuu mukavasti laskemaan.

Jos haluat saada kuvan rinteiden kunnosta ja lumimäärästä, voit arvioida niitä esimerkiksi tämän rinnekameran välityksellä.

Kannattaa myös käydä hiihtämässä tai lumikenkäilemässä – reittien varsilla olevat tykkylumiset puut ovat aina yhtä ainutlaatuinen näky.

Kolin nähtävyydet säväyttävät mihin vuodenaikaan tahansa.

Osa niistä kannattaa kuitenkin käydä katsastamassa kesällä (kuten uhrihalkeama, joka on talvisin usein lumen peitossa) ja osa keväällä (kuten Tarhapuron putous lumien sulamisen aikaan).

Alkuvuoden talvilomareissulla suosittelen käymään katsomassa maisemat ainakin Ukko-Kolin huipulta. Sopivassa auringonlaskussa maisema on kuin suoraan postikortista!

koli-nähtävyydet-ukko-kolin-huiput
Maisemat kuin postikortista

Voin suositella myös Kolin Jäätiellä vierailua (vaikka et osallistuisikaan Eukontyönnön MM-kisoihin), onhan kyseessä sentään Euroopan sisävesien pisin jäätie.

Jään ollessa hyvässä kunnossa, voit päästä kokeilemaan jäätiellä muun muassa retkiluistelua..

Mikä fiilis jäi? Onko Kolilla sinulle sopivat puitteet lomailla myös tammi-helmikuussa?

Jos kyllä, niin ei muuta kuin reissua varaamaan 🙂


Tutustu loma-asuntoihin

Pielusrinne
alk. 180 
Lue lisää
Villa Porkka
alk. 250 
Lue lisää
Tunnelmatupa
alk. 110 
Lue lisää