Kolin joulu 2021

23.10.2019
joulupukki-kolilla

Joko olet viettänyt joulun Kolilla?

Jos et, niin lueppa eteenpäin. Kolin joulu pitää sisällään yhdet suomen upeimmista talvimaisemista, viihdyttäviä talviaktiviteetteja koko perheelle ja tietenkin rauhallista joulutunnelmaa kera maittavien jouluruokien.

Pikalinkit: Majoitus joulunaJoulun tapahtumatMitä tehdäPalvelut avoinna jouluna

Kunnon lumikinoksien, sopivan pakkasen ja selkeän taivaan sattuessa kohdalleen Koli on jouluna kuin satumaa.

Mielestämme Koli vetää joulutunnelmallaan vertoja jopa Lapille!

Ja mikä parasta, Koli on monelle suomalaiselle huomattavasti lyhyemmän etäisyyden päässä, kuin pohjoisen suosituimmat lomakylät.

Kolille matkustaa autoillen tai junalla muutamassa tunnissa monista Suomen suurimmista kaupungeista.

Tässä blogikirjoituksessa annamme sinulle ja perheellesi vinkkejä ikimuistoisen joulun viettämiseen Kolilla.

Katso alta majoituspaikat, löydä joulun 2021 ajankohtaiset tapahtumat ja kerää vinkit parhaista nähtävyyksistä sekä elämyksistä Kolin kansallispuistossa.

Lopusta löydät myös Kolin tärkeimpien kauppojen ja ravintoloiden aukioloajat.

Ensinnäkin yksi varoituksen sana: Kolin yöpaikat täyttyvät jouluna erittäin nopeasti. Varaa siis majoitus Kolilta hyvissä ajoin!

Koli on jouluna erittäin suosittu lomakohde. Kaikista Kolin suosituimmista loma-ajoista juuri joulu ja uusivuosi varataan ensimmäisenä täyteen. Tämä näkyy majoitustarjonnan vähentymisenä joulua kohti mennessä.

Tämän lisäksi hinnat ovat keskimäärin vuoden vaiheessa korkeimmillaan. Voit lukea lisää joulun ja muiden suosittujen loma-aikojen hintatasosta (vuokramökkien osalta) hintakartoituksestamme. Edullisia helmiä voi löytyä, kunhan on ajoissa liikkeellä.

Sokos Hotel Koli tarjoaa jouluna vieraileen Joulupaketin, joka sisältää majoituksen 23.-26.12 sekä mm.:

 • Aamiaisen
 • Asiakassaunan
 • Kertakäynnin hotellin Koli Relax Spa -kylpylässä (jonka paljussa kelpaa muuten ihailla Pielisen talvisia maisemia). Kylpylässä voi käydä, vaikka ei olisikaan hotellissa yötä
 • Illallisen aatonaattona, jouluaattona sekä joulupäivänä
 • Joulupukin vierailun

Hotelli on loppuunmyyty jokaisena joulua jo reilusti ennen aattoa. Hotelli ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto upean joululoman viettämiseen Kolilla.

Jos kaipaat enemmän omaa rauhaa ja intiimimpää olemista vain perheen kesken, kannattaa tutustua Kolin mökkeihin.

Kolita löytyy useita kymmeniä mökkejä aina yhden hengen pikkumökeistä suuriin luksushuviloihin, joihin mahtuu suurempikin porukka juhlimaan joulua.

Hinta määräytyy mökin koon, sijainnin ja varustelutason mukaan. Keskimääräinen hinta 23.-26.12 mökkimajoitukselle vuonna 2020 on hintakartoituksemme mukaan 613€.

Jos mökit ja hotelli ovat täyteen varattuja, tai ne eivät muuten vain ole sopivia vaihtoehtoja sinulle, löydät sivuiltamme myös muita Kolin majoitusvaihtoja.

Näiden majapaikkojen joukosta saatat löytää juuri sinulle sopivimman yöpaikan myös jouluksi.

Joulun aika on Kolilla yleensä hyvin rauhallinen. Lisäämme tähän joulun tapahtumia, kun loppuvuosi alkaa taas lähestymään!

Lisää joulun tapahtumista löytyy Kolin tapahtumat 2020 -sivuiltamme.

Vaikka jouluna mökillä tai hotellilla perheen kanssa rentoutuminen on kenties sitä parasta “tekemistä”, kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa Kolin nähtävyydet ja kokeilemassa myös muutamia Kolin talven hauskimpia aktiviteetteja.

Omia suosikkejamme ovat:

 • Lumikenkäily Kolin vaaroilla. Useista Kolin vaellusreiteistä ja luontopoluista pidetään talvisin huolta niin, että niissä voi kulkea turvallisesti lumikengillä. Kannattaa ajoittaa retki auringon nousuun tai laskuun. Näin pääset nauttimaan Kolin upeimmista tykkylumipuu-maisemista valoisaan aikaan
 • Laskettelu Ukko-Kolin rinteillä. Lumi ei välttämättä ole vielä jouluna parhaimmillaan, mutta paikan päällä se selviää. Rinteet lähtevät hotellin pihasta, joten samalla reissulla voi käydä vierailulla myös Luontokeskus Ukossa ja sen tunnelmallisessa kahvilassa
 • Sauna ja avantouinti. Mikäs sen perinteisempää, kuin vanha kunnon joulusauna? Hotellin vieraana pääset yleisille saunavuorolle ja mökillä saat tietenkin nauttia oman saunan löylyistä. Joulupäivän aamuna voit pistäytyä avannossa Kolin Sataman alamajalla, jossa on tänä talvena valaistu avantouintipaikka!
 • Pulkkamäki Loma-Kolin vanhoilla rinteillä on perheiden kestosuosikki. Pulkanveto ylös on myös aikuisille hyvä tapa sulatella kinkkuja 😉
 • Joulurauhan julistus Akka-Kolin hiljaisuuden temppelissä.
 • Joulupukin saapuminen! Hotellin vieraille pukki näyttäytyy osana majoituspakettia, mutta kyllähän se pukki muissakin majapaikoissa ehtii vierailla. Päivitämme tätä artikkelia myöhemmin, kun tiedämme, tarjoaako jokin yritys tänä vuonna pukkipalveluja. Kannattaa ottaa varalta kuitenkin myös oma parta mukaan 🙂

Maittava jouluateria ja välipäivien herkut ovat onnistuneen joulunvieton tärkeimpiä juttuja.

Olimme siksi yhteydessä Kolin alueen suosituimpiin ravintoloihin ja kauppoihin selvittääksemme joulunajan aukioloajat.

Kolin Sale on avoinna seuraavasti:

Päivitetään myöhemmin!

Kolinportti pitää ovensa auki:

Päivitetään myöhemmin!

Kolin Pub Ryynäsen keittiö on kuumana:

Päivitetään myöhemmin!

Sokos Hotellin ravintola Grill it! ja Kahpitza:

Päivitetään myöhemmin!

Satamaravintola Alamaja:

Päivitetään myöhemmin!

Aukioloaikojen perusteella suosittelemme, että teet pöytävarauksen etenkin Ryynäselle mahdollisimman pian.

Jos majoitut mökillä, kannattaa suurimmat jouluruokaostokset tehdä isommassa kaupassa jo matkalla Kolille. Kolin kauppa, Sale, ei ole kovin suuri kauppa, joten se soveltuu mielestämme parhaiten jääkaapin täydentämiseen sekä juomapuolen santsaamiseen.


Tutustu loma-asuntoihin

Villa Porkka
alk. 250 
Lue lisää
Tunnelmatupa
alk. 110 
Lue lisää